Mikäs voisi olla sen mukavempaa näin ilmojen lämmettyä kuin tallustella menemään narunjatkona. Tai no tyhmä kysymys, ilman narua tietenkin. Mut ei toi isäntä anna siihen lupaa joten parempi tämäkin kuin ikuinen häkin vanki. Ja varmaan kaikki tietävätkin valjastestelun pääperiaatteet mutta käydään ne läpi tässä jos joku on sattunut unohtaan.

593906.jpg

Ensiksi tietysti mennään ulos ja totutellaan ilmapiiriin. Toiset lähtevät kiireenvilkkaan haistelemaan paikkoja mutta minä pidän hieman hitaammasta lähestymis tavasta. Eli alkuun hieman katsellaan säätä ja kuunnellaan ääniä, sen jälkeen tulee vuoro lähteä tutkimaan löytyisikö uusia mestoja.

593918.jpg

Mielenkiintoisiin paikkoihin tulee uhrata aikaa ja vaivaa. Saattaahan olla että vapaana juoksevat sukulaisemme tai siis toverimme olisivat jättäneet omat käyntikorttinsa tutkittavaksi. Sekä saattaahan talven ja viimeajan jälkeen tulleen jotain muitakin muutoksia.

593891.jpg

Toki välillä kannattaa ottaa tauko ettei pääse hiki yllättään tai tule käytyä liian nopeasti kaikkia paikkoja läpi. Kun kerran pääsee ulkoileen niin kannattaa ottaa siitä kaikki ilo  irti ja viihtyä mestoilla mahdollisimman pitkään. Sitähän ei koskaan tiiä vaikka sut huomenna jo taas pestäis tai jotain.

593929.jpg

Toki pitkän ulkoilun jälkeen on mukava mennä syömään ja nukkumaan kaverin viereen. Ja ennenkaikkea valmistautumaan siihen mitä huominen mahtaa tuoda tullessaan.

Tämä juttu on jo parin päivän takaa ja nyt meidät on pesty ja puunattu viikonloppuna käytäviä koitoksia varten ja mulle sanoi isäntä että sen mielestä mun häntä on nyt parhaimmassa kunnossa tai ainakin rasvattomimmassa kunnossa. Tiedä sitten mitä tuomarit tykkää mutta rohkein mielin kohti koitosta ja tulkaas taas tervihtilemään meitä molempii komistuksii... nyt mä meen jatkaan unii.

PS: Mintulle paljon tsemppiä ja onnea...