Tartteekin oikein miettiä mitäs siellä minun pikkusille poikasille tapahtuikaan.

Diego: Noh lauantaina valmistui Premioriksi vaikka minä olin kuinka yrittänyt unohtaa ilmoittaa sen saamat sertit Seinäjoelta. Noh onneksi tuomaristo oli avulias ja ystävällinen ja salli pojalle sen tittelin lauantaina. Tosin onneksi netissä olin avannut suuni ja saanut neuvvon että poika täytyy kontrata tai jotain kun Nymanin Pia oli sen jo seinäjoella arvostellut kertaallen. Arvostelut olivat saman suuntaisia kuin edellisilläkin kerroilla ettei sen suhteen mitään erikoista, turkkia kehuttiin ja luonnetta noh sanottiin araksi/ujoksi tai jotain. Ja yleisestä olemuksesta eli pojan painosta tuumattiin sen olevan hyvin kehittynyt.

Sunnuntaina puolestaan tuomari oli hieman erimieltä kuten ne aina eri päivinä tuppaavat olemaan. Kovasti tykkäsi siitä kun poika tykkää ruuasta ja päähän nyt ei ollut niin tyytyväinen muistuttaa kuulemma norskia ??? noh onhan se hieman kaponen vielä mutta se on vasta pikkasen päälle vuoden ikäinen (tosin ramses on asia erikseen etten halua siihen verrattavan) mutta noh makuasioista ei voi kiistellä. Hmmm... sitten turkista sen verran että on lyhyt ja silkkinen, no totta osittain(?) onhan se lyhyt ja aluskarva on pehmoinen mutta päälikarvat ovat mielestäni ja vakuudeksi parilta muultakin kysytyn mielestä siperiankissalle ominainen eli hivenen karhean oloinen, tosin ei ihan sitten vissiin riittävästi. Noh eipä siinä mitään sertinsä sai ja ulkomaan reissu tulloo vissiin jossain vaiheessa ajankohtaiseksi. Toivottavasti poika jatkaa kehittymistään tosin vyötärön seutuun täytyy kiinnittää huomiota jatkossa.

Karvis: Lauantaina TP ja paneelissa parit äänet, eli upea suoritus vaikka kirkkain mitalli jäi saamatta niin suoritus oli kiitettävä. Eihän kukaan tuomari voi moista söpistystä vastustaa ja kuulemma kilpailu oli erittäin kova ja useat äänet olisi voineet jakautua miten vaan. Olikohan siellä kolme kovaa joiden välillä tuomarit joutuivat tekemään vaikean ratkaisun ja kaikki saivat ääniä. Nyt omistajan muisti pätkii sen verran etten uskalla varmaksi sanoa, mutta muistaisin että Cooni olisi voittanut 9äänellä ja Karvis sai 2 sekä olikohan norski yhden. Tämä siis hataran muistikuvan pohjalta kun omistajaa sen verran jännitti ettei kaikki jää mieleen sitten niin millään.

Sunnuntaina pojalla oli hieman heikompi päivä ja huutamiseksihan se meni. Meinaan pojan osalta. Hermot alkoi oleen siinä pisteessä ettei enää poikaa kiinnostanut koko näyttely touhu vaan olisi halunnut jotain muuta tekemistä. Arvostelussa alkoi sitten lentokoneen leikkiminen ja korvat "tippuivat" sivulle alemmas ja tuomari melkein kauhisteli. Kunnes saatiin poika sen verran rauhoittumaan että huiska alkoi kiinnostaa ja katse ja korvat nousivat ylemmäs. Arvostelu seteliin saatiin loistavat arvosanat ja täten voi olla tyytyväinen suoritukseen erittäin raskaana toisena päivänä. TP-valinnoissa sitten hävittiin Norskille jonka valintaa paneeliin ainakin joku tuomari ihmetteli kun kuuli että oli voittanut Karviksen. Noh sehän nyt oli sen tuomarin päätös ja sitä kunnioittakaamme, kuitenkaan kyseessä ei ole elämää suurempi asia vaan lähinnä harrastus ja rodun tunnettavuuden sekä ihanien ihmisten tapaamisen johdosta suoritettava asia. Ja tulipahan ainakin taas sen verran jalat maahan että niitä ihania pentuja on paljon näyttelyissä kilpailu siitä "suloisimman" palkinnosta on tiukkaa. Ja onhan se ihanaa että monet kasvattajat omistajat ja taustajoukot saavat kissansa paneeliin (itsekkin olin haltioissani kun Diego ekan ja toistaiseksi ainoan kerran sinne pääsi). 

Ja olipahan siellä monia tuttuja kissoja netin kautta kuten Nemo, Nyyti, Jatsi, Mimmi ja Nella sekä monet monet muut. Ja Karvamadon ihastuttava Dada sisko pääsi paneeliin sunnuntaina elämänsä ensimmäisessä näyttelyssä mutta toivottavasti ei viimeisessä. Vaikutti ainakin amatöörin silmin erittäin lupaalta alulta ja ihastuttavalta luonteelta.