Järjestyksessään neljäs Whiskas -kesäkissakampanja ”Kissakaveria Ei Jätetä” on käynnistynyt. Kampanjan tavoitteena on muistuttaa ihmisiä vastuustaan lemmikinomistajina ja herättää yleistä keskustelua lemmikkien ottamisesta ja pitämisestä. Kampanja huipentuu syksyllä järjestettävään agility -kisaan. Kampanjasta kertyvät varat lahjoitetaan Suomen Eläinsuojeluyhdistyksen löytöeläintyölle.

613766.jpg

Löytöeläinten määrä on kasvussa

”Lemmikin ottaminen on suuri askel ja sitä tulisi miettiä hyvin tarkkaan. Viime vuosien aikana on ollut havaittavissa valitettava trendi, jonka mukaan osa ihmisistä arvioi omat kykynsä lemmikin omistajina täysin väärin. Kesäkissa otetaan kesäksi mökille, mutta sitä ei olla valmiita hoitamaan talven tultua kaupungissa. Kissa ei kuulu luontoon eikä selviä itsekseen Suomen talvesta,” Helinä Ylisirniö Suomen Eläinsuojeluyhdistyksestä sanoo.

”Vuonna 2006 Suomessa oli arviolta yli 2000 löytöeläintä ja kasvua löytöeläinten määrälle on odotettavissa. Lukumäärää kohottaa muun muassa Espanjasta ja Virosta tuodut kodittomat kotieläimet. Löytöeläimistä noin 1600 on kissoja. Noin 92 prosenttia löytökissoista saa uuden kodin,” Ylisirniö jatkaa.

613767.jpg

Whiskas -kampanjavaroilla on sirutettu satoja kissoja

Vuonna 2004 aloitettu löytökotieläintoimintaa tukeva Whiskas -kesäkissakampanja on vuosien varrella kerännyt varoja löytöeläimille yhteensä reilusti yli 10 000 euroa. Kampanjan varoja on käytetty kissojen tunnistusmerkintöihin, sterilointeihin ja kastraatioihin. Kolmen kampanjavuoden tuotoilla on mikrosirutettu yhteensä noin 1000 kissaa. Vuonna 2006 kampanjan tuomalla tuella hankittiin mikrosirulukijat 16 Suomen Eläinsuojelukeskuksen jäsenyhdistykseen.

613770.jpg

Kaikki kuvat ja teksti Whiskassin sivuilta jossa lisää kampanjasta.